Skip to main content

Leeuwarden gaat ook de komende twee jaar weer Fair Vooruit!

Ook in 2022 en 2023 mag Leeuwarden zich officieel Fairtrade Gemeente noemen. Deze titel is opnieuw toegekend en te danken aan iedereen die zich in de gemeente inzet voor eerlijke en duurzame handel.

Een titel waar we trots op zijn!

Fairtrade Gemeente

Gemeente Leeuwarden doet sinds 2015 mee met de landelijke campagne Fairtrade Gemeenten, dat onderdeel is van de wereldwijde beweging Fairtrade Towns. Een gemeente kan in aanmerking komen voor de titel als de lokale overheid en inwoners, winkels en horeca, organisaties en bedrijven gebruik maken van Fairtrade producten of deze verkopen én de Global Goals, ook wel bekend als Duurzame Ontwikkelingsdoelen of SDG’s,  omarmen.

Eerlijke handel en Global Goals

Met de campagne Fair Vooruit wil werkgroep Fairtrade Leeuwarden aandacht vragen voor eerlijke handel én gelijke kansen op ontwikkeling voor iedereen. Hierbij hoort ook de tentoonstelling met portretten en verhalen van inwoners van Leeuwarden die bewuste keuzes maken, vertelt door de ogen van de jongere generatie.

‘In Leeuwarden weten jullie heel goed de verbinding te leggen met de Global Goals.’

De commissie van het landelijke campagnebureau Fairtrade Gemeenten is enthousiast en heeft Fair Vooruit hoog gewaardeerd: ‘In Leeuwarden weten jullie heel goed de verbinding te leggen met de Global Goals.’ is te lezen in het titelrapport van 2022-2023.

Bekijk het gehele rapport over de titelverlenging van Fairtrade Leeuwarden.

Heel Leeuwarden Fair Vooruit!

Al meer dan 120 organisaties in Leeuwarden hebben een Fairtrade of SDG certificaat ontvangen van de lokale werkgroep. Voorzitter Bianca van Reenen vertelt wat dat betekent: “Bedrijven en organisaties die een certificaat hebben ontvangen laten zien hoe eerlijke en duurzame productie en consumptie echt werkt. Zij maken bewuste keuzes en laten zien dat het soms kinderlijk eenvoudig kan zijn.”

Inspiratie en meedoen

Wil je weten welke bedrijven meedoen of weten hoe ook jij bewust kunt ondernemen?

Kijk op de website van de landelijke campagne www.fairtradegemeenten.nl/leeuwarden voor meer informatie of via sociale media @FairtradeLeeuwarden en #fairvooruit.

Leave a Reply