Fair Vooruit

Fysieke expo

Bekijk hier de locaties waar de portretten in het groot en klein te bezichtigen zijn:

O3 Leeuwarden

in Blokhuispoort

>>

Sint Piterkerk
Grou

Noordelijk Film Festival

in de Harmonie >>

Kanselarij Leeuwarden

>>

Ook exposeren?

>>

“Eén student heeft de tip voor een fiets van het project ‘Iedereen fietst’ al opgepikt!”

O3 Blokhuispoort

De expositie Fair Vooruit staat sinds 28 maart 2023 bij O3 op de topverdieping van de C-vleugel in de Blokhuispoort. Onderwijs en bedrijfsleven werken hier samen op het gebied van innovatie, ondernemerschap en talentontwikkeling. De C-vleugel fungeert zo als cultureel bedrijven centrum gericht op creatief ondernemerschap.

SDG en Innovatieve impact
O3 wil een substantiële bijdrage leveren aan de uitdagingen van de samenleving en werkt met verschillende opdrachtgevers uit de regio. Het bedrijf wordt gerund door een team van mbo, hbo en master studenten en zij dragen zorg voor alle projecten en events. Bij alle projecten zijn de realisatie van de Sustainable Development Goals en innovatieve impact in de stad hoofddoelen.

Het is een levensechte leeromgeving die inspireert tot optimale leerprestaties en werkervaringen op het terrein van sociale studies, marketing, communicatie- en vrijetijdsmanagement.

De foto’s en verhalen van de Fair Vooruit expositie passen heel goed bij het werk vanO3. We hopen dat hiermee de studenten en hun gasten nog meer inspiratie en motivatie te geven.

Noordelijk Film Festival

Het Noordelijk Film Festival is een filmfestival in Leeuwarden dat over het algemeen elk jaar plaatsvindt rond het tweede weekend van november. In 2019 werd nog het jubileum van het 40-jarig bestaan gevierd met een speciale langere editie. Van 1976 tot en met 1988 vonden de eerste tien edities plaats onder de naam Fries Film Festival. Stadsschouwburg De Harmonie heeft zo goed als alle jaren als festivalhart gediend.

EcoCinema
Het Noordelijk Film Festival heeft zich ten doel gesteld om waar mogelijk zijn eigen foot print te reduceren en een groener filmfestival te organiseren. Het festival wil ook graag het publiek met nieuwe inzichten informeren en inspireren. De groene en duurzame voornemens worden daarom ook onderstreept met een nieuw verdiepingsprogramma EcoCinema. Hierin worden belangrijke films getoond die verrijkende inzichten bieden in onderwerpen als klimaatverandering, vervuiling en het duurzamer en beter omgaan met de aarde. Deze films worden zo veel mogelijk gecombineerd met inleidingen of debatten met lokale partners die hierbij de nodige context kunnen bieden.

En dat maakt het Noordelijk Film Festival een mooie plek voor onze expositie Fair Vooruit!

De Kanselarij Leeuwarden

De kanselarij is dé open community in Friesland waar het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid elkaar ontmoeten.

In de historische context van één van de mooiste panden van Nederland ontmoeten duizenden mensen elkaar en ontstaan er nieuwe verbindingen die de ondernemende en innovatieve kracht van Friesland vergroten.

De Kanselarij is tevens thuisbasis van het SDG House Fryslân, één van de ‘huizen’ die zich inzetten voor het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

De portretten zijn levensgroot te bezichtigen in de welkomsthal en het café van de Kanselarij.

Expositie zoekt exposure

Werkgroep Fairtrade zet zich in om zoveel mogelijk bekendheid te genereren voor eerlijke handel, duurzaamheid en de SDGs*. Dit doen wij door activiteiten te organiseren waarmee we bewustheid creëren en mensen prikkelen om na te denken over eenvoudige dagelijkse keuzes. Deze expositie is één van die activiteiten. Om ook hiermee zoveel mogelijk mensen te bereiken en aan te zetten tot nadenken, zoeken we ruimtes in de gemeente waar mensen elkaar ontmoeten en de expositie, of een deel ervan, kunnen bekijken.

Plank, muur of hoekje over?

Heb je ruimte en interesse om op enigerwijze een vloer te geven aan de expositie? Dit kan heel groot, maar ook heel klein. Geheel aangepast aan jullie mogelijkheden en wensen.

Bijvoorbeeld, in de Kanselarij aan de Turfmarkt in Leeuwarden hangen levensgrote portretten van wel 1.80 mtr. Maar er zijn er ook die een drietal portretten kunnen plaatsen van elk in A4 formaat. Ook is het mogelijk om een roll up banner te plaatsen. En hebben jullie helemaal geen plaats, maar wel interesse, dan hebben we ook zeker een stapel flyers beschikbaar. We kunnen de expositie op maat maken. Voor iedere plank, gang, bar, hoek of lege muur kunnen we de portretten aanpassen. Hebben jullie een plekje voor onze Fair Vooruit-lopers?

Meld je ruimte aan!