Fair Vooruit

Fysieke expo

Bekijk hier de locaties waar de portretten in het groot en klein te bezichtigen zijn:

Kanselarij Leeuwarden

>>

Noordelijk Film Festival

>>

Sint Piterkerk
Grou

(juli – sept 2022)

Ook exposeren?

>>

De Kanselarij Leeuwarden

De kanselarij is dé open community in Friesland waar het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid elkaar ontmoeten.

In de historische context van één van de mooiste panden van Nederland ontmoeten duizenden mensen elkaar en ontstaan er nieuwe verbindingen die de ondernemende en innovatieve kracht van Friesland vergroten.

De Kanselarij is tevens thuisbasis van het SDG House Fryslân, één van de ‘huizen’ die zich inzetten voor het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

De portretten zijn levensgroot te bezichtigen in de welkomsthal en het café van de Kanselarij.

Noordelijk Film Festival

Het Noordelijk Film Festival is een filmfestival in Leeuwarden dat over het algemeen elk jaar plaatsvindt rond het tweede weekend van november. In 2019 werd nog het jubileum van het 40-jarig bestaan gevierd met een speciale langere editie. Van 1976 tot en met 1988 vonden de eerste tien edities plaats onder de naam Fries Film Festival. Stadsschouwburg De Harmonie heeft zo goed als alle jaren als festivalhart gediend.

EcoCinema
Het Noordelijk Film Festival heeft zich ten doel gesteld om waar mogelijk zijn eigen foot print te reduceren en een groener filmfestival te organiseren. Het festival wil ook graag het publiek met nieuwe inzichten informeren en inspireren. De groene en duurzame voornemens worden daarom ook onderstreept met een nieuw verdiepingsprogramma EcoCinema. Hierin worden belangrijke films getoond die verrijkende inzichten bieden in onderwerpen als klimaatverandering, vervuiling en het duurzamer en beter omgaan met de aarde. Deze films worden zo veel mogelijk gecombineerd met inleidingen of debatten met lokale partners die hierbij de nodige context kunnen bieden.

En dat maakt het Noordelijk Film Festival een mooie plek voor onze expositie Fair Vooruit!

Expositie zoekt exposure

Werkgroep Fairtrade zet zich in om zoveel mogelijk bekendheid te genereren voor eerlijke handel, duurzaamheid en de SDGs*. Dit doen wij door activiteiten te organiseren waarmee we bewustheid creëren en mensen prikkelen om na te denken over eenvoudige dagelijkse keuzes. Deze expositie is één van die activiteiten. Om ook hiermee zoveel mogelijk mensen te bereiken en aan te zetten tot nadenken, zoeken we ruimtes in de gemeente waar mensen elkaar ontmoeten en de expositie, of een deel ervan, kunnen bekijken.

Plank, muur of hoekje over?

Heb je ruimte en interesse om op enigerwijze een vloer te geven aan de expositie? Dit kan heel groot, maar ook heel klein. Geheel aangepast aan jullie mogelijkheden en wensen.

Bijvoorbeeld, in de Kanselarij aan de Turfmarkt in Leeuwarden hangen levensgrote portretten van wel 1.80 mtr. Maar er zijn er ook die een drietal portretten kunnen plaatsen van elk in A4 formaat. Ook is het mogelijk om een roll up banner te plaatsen. En hebben jullie helemaal geen plaats, maar wel interesse, dan hebben we ook zeker een stapel flyers beschikbaar. We kunnen de expositie op maat maken. Voor iedere plank, gang, bar, hoek of lege muur kunnen we de portretten aanpassen. Hebben jullie een plekje voor onze Fair Vooruit-lopers?

Meld je ruimte aan!